Om Laborma

Historia

Detta är historien om grundandet av Laborma Interiör AB

Lasse Bornander och jag (Marita Bornander) fick en förfrågan av en god vän som jobbade på Interflora, om vi kunde tänka oss att färga olika korgar åt dem. De skulle användas till blomarrangemang och vi var unga och sa ja.

Detta var 1982 och vi drog igång i en hyrd källarlokal i Taberg, efter ett tag vågade jag att sluta mitt dåvarande jobb för att jobba med detta på heltid. Det var tusentals korgar som skulle färgas i olika färger så vi var tvungna att ta till föräldrar och barn att hjälpa till att packa, vi gjorde även fönster och sydde gardiner i mängder åt Interflora men vi hade även flera andra samarbetspartner.

En dag frågade den lokala ICA handlaren på orten om vi kunde tänka oss att hjälpa honom med lite uppfräschning av hans butik och med det kom vi in på en ny period i Laborma Interiörs utveckling. Lasse slutade sitt jobb och Morgan gick ut skolan och allt var i full gång.

Vi påbörjade ett mångårigt långt samarbete med ICA. Det gick riktigt bra, plus att vi hade flera andra bra uppdrag. Vi fick anställa några medarbetare och vi köpte en fastighet i Norrahammar, då vi hade vuxit ur lokalerna som vi hyrde.

Det var så vi startade vår verksamhet – Laborma Interiör föddes och började med inredning till butiker, inte bara enstaka diskar utan en totallösning för hela butiken från golv till tak.

Ja åren har gått och vi har haft både upp och nergångar, men uppgångarna har haft övertaget. Vi har fått gå igenom ett roligt och spännande liv tillsammans med många bra medarbetare och framförallt bra kunder.

Det har varit mycket slit och många timmars arbete, och framförallt Lasses kropp har tagit stryk. Det känns spännande och roligt nu när vi har slutat, att Morgan som varit med och utvecklat företaget, kan och vill föra familjeföretaget vidare.

Vi har på känn att det kommer att gå riktigt bra, så vi önskar honom ett stort lycka till!

Lycka till med utvecklingen av Era verksamheter runt om i butikssverige, behöver ni en bra utvecklingspartner så tveka inte, ni vet var vi finns!

Grundarna av Laborma Interiör AB

Marita och Lasse